Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
DinoConV

Mod Organizer Fails to Load Active Mods In-Game

Question

This will probably sound like 1000 older posts (believe me I know), but when I load Skyrim up, none of my mods are running. I have had this issue for quite while now, and have tried literally hundreds of solutions and read dozens and dozens of forums to try and find a fix. I have reinstalled several times (both MO and Skyrim), I have changed drives, tried different mod setups (I have double checked compatibility, and for the sake of testing, even tried just using SkyUI or other single mods alone), I have double and triple checked the binaries and file pathing, and at this point, I am completely stumped, and no one else has given me a solution. If anyone can help, I would be extremely appreciative, I will respond with any information needed as quickly as possible. Thank you.

 

My current load order has but a single mod used for testing to see if MO is working, SkyUI

 

 

 

Skyrim.esm

Update.esm

Dawnguard.esm

Unofficial Dawnguard Patch.esp

Hearthfires.esm

Unofficial Hearthfire Patch.esp

Dragonborn.esm

Unofficial Dragonborn Patch.esp

High Res Texture Pack01.esp

High Res Texture Pack02.esp

High Res Texture Pack03.esp

Unofficial High Resolution Patch.esp

SkyUI.esp

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

  • Are you launching Steam prior to launching the game?
  • Is the mod checked in the modlist (left pane)?
  • Is the mod checked in the plugins list (right pane)?
  • Are you launching the game through Mod Organizer (using the run button at top right)?
  • Is SKSE successfully installed?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yes to all of the above. Steam is running, the mods i attempt to use are properly installed and checked to run. I run SKSE through MO, and I have  confirmed that the binary I am using is correct. And Yes, I can use the command "getSKSEversion" to confirm that SKSE version 1.7.2 is successfully installed. Thank you though

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Wouldn't hurt to post your ModOrganizer.ini and the current profile's contents, especially the plugins and mods lists.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

now using version 1.3.6, still fails to load active mods. Brings up the standard Steam loading screen (the Dovahkiin looking over the mountain with the play, data ,etc. options)


I have attached the ModOrganizer.ini file. Working on the mods list

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

 

 

[General]
gamePath=F:\\SteamLibrary\\steamapps\\common\\Skyrim
motd_hash=2382965937
first_start=false
selected_profile=DinoConV - MMOxChristmas
mod_list_state=@ByteArray(\0\0\0\xff\0\0\0\0\0\0\0\x1\0\0\0\0\0\0\0\x6\x1\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\b(\0\0\0\x2\0\0\0\x3\0\0\0\n\0\0\0\x5\0\0\0\n\0\0\x2\xd6\0\0\0\b\x1\x1\0\x1\0\0\0\0\0\0\0\0\x1\0\0\0\x14\xff\xff\xff\xff\0\0\0\x81\0\0\0\0\0\0\0\b\0\0\x1S\0\0\0\x1\0\0\0\0\0\0\0P\0\0\0\x1\0\0\0\0\0\0\0\x41\0\0\0\x1\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\x1\0\0\0\0\0\0\0\x36\0\0\0\x1\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\x1\0\0\0\0\0\0\0\x9d\0\0\0\x1\0\0\0\0\0\0\0\x1f\0\0\0\x1\0\0\0\0\0\0\x3\xe8)
plugin_list_state="@ByteArray(\0\0\0\xff\0\0\0\0\0\0\0\x1\0\0\0\0\0\0\0\x2\x1\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\x1\xda\0\0\0\x4\x1\x1\0\x1\0\0\0\0\0\0\0\0\x1\0\0\0\x64\xff\xff\xff\xff\0\0\0\x81\0\0\0\0\0\0\0\x4\0\0\0\xf5\0\0\0\x1\0\0\0\0\0\0\0\x32\0\0\0\x1\0\0\0\0\0\0\0;\0\0\0\x1\0\0\0\0\0\0\0x\0\0\0\x1\0\0\0\0\0\0\x3\xe8)"
group_state=1
ask_for_nexuspw=false
window_geometry="@ByteArray(\x1\xd9\xd0\xcb\0\x2\0\0\0\0\x1=\0\0\0\xbf\0\0\x6<\0\0\x3\xa3\0\0\x1\x45\0\0\0\xdd\0\0\x6\x34\0\0\x3\x9b\0\0\0\0\0\0\0\0\a\x80)"
window_split=@ByteArray(\0\0\0\xff\0\0\0\x1\0\0\0\x2\0\0\x3\xde\0\0\x2\xa8\x1\0\0\0\x5\x1\0\0\0\x1\x1)
log_split=@ByteArray(\0\0\0\xff\0\0\0\x1\0\0\0\x2\0\0\x2\x62\0\0\0\x64\x1\0\0\0\x5\x1\0\0\0\x2\x1)
browser_geometry=@ByteArray(\x1\xd9\xd0\xcb\0\x2\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\x3\xef\0\0\x2\xed\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\x3\xef\0\0\x2\xed\0\0\0\0\0\0\0\0\a\x80)
filters_visible=false
manage_bsas=true
selected_executable=1
mod_info_tabs=@ByteArray(\0\0\0\t\0\0\0\xe\0t\0\x61\0\x62\0T\0\x65\0x\0t\0\0\0\f\0t\0\x61\0\x62\0I\0n\0i\0\0\0\x12\0t\0\x61\0\x62\0I\0m\0\x61\0g\0\x65\0s\0\0\0\xe\0t\0\x61\0\x62\0\x45\0S\0P\0s\0\0\0\x18\0t\0\x61\0\x62\0\x43\0o\0n\0\x66\0l\0i\0\x63\0t\0s\0\0\0\x1a\0t\0\x61\0\x62\0\x43\0\x61\0t\0\x65\0g\0o\0r\0i\0\x65\0s\0\0\0\x10\0t\0\x61\0\x62\0N\0\x65\0x\0u\0s\0\0\0\x10\0t\0\x61\0\x62\0N\0o\0t\0\x65\0s\0\0\0\x10\0t\0\x61\0\x62\0\x46\0i\0l\0\x65\0s)
 
[PluginPersistance]
Python%20Proxy\tryInit=false
 
[CompletedWindowTutorials]
InstallDialog=true
 
[customExecutables]
size=8
1\binary=F:/SteamLibrary/steamapps/common/Skyrim/skse_loader.exe
1\title=SKSE
1\arguments=
1\workingDirectory=
1\closeOnStart=true
1\steamAppID=
1\custom=true
1\toolbar=false
2\binary=C:/Program Files (x86)/Steam/SteamApps/common/Skyrim/SkyrimLauncher.exe
2\title=Skyrim
2\arguments=
2\workingDirectory=
2\closeOnStart=true
2\steamAppID=
2\custom=true
2\toolbar=false
3\title=Skyrim Launcher
3\custom=false
3\toolbar=false
4\title=LOOT
4\custom=false
4\toolbar=false
5\binary=C:/Program Files (x86)/Mod Organizer/mods/Fores New Idles in Skyrim - FNIS/tools/GenerateFNIS_for_Users/GenerateFNISforUsers.exe
5\title=Fores New Idles in Skyrim
5\arguments=
5\workingDirectory=
5\closeOnStart=false
5\steamAppID=
5\custom=true
5\toolbar=true
6\binary=C:/Program Files (x86)/Mod Organizer/mods/Calientes Beautiful Bodies Edition -CBBE-/CalienteTools/BodySlide/BodySlide.exe
6\title=CBBE Bodyslide
6\arguments=
6\workingDirectory=
6\closeOnStart=false
6\steamAppID=
6\custom=true
6\toolbar=false
7\title=TESV Edit
7\custom=true
7\toolbar=false
7\binary=C:/Program Files (x86)/Mod Organizer/mods/TES5Edit 3 0 32 EXPERIMENTAL/TES5Edit.exe
7\arguments=
7\workingDirectory=
7\closeOnStart=false
7\steamAppID=
8\title=Launcher - SKSE
8\custom=true
8\toolbar=false
8\binary=C:/Program Files/Skyrim Test/skse_loader.exe
8\arguments=
8\workingDirectory=
8\closeOnStart=true
8\steamAppID=
 
[recentDirectories]
1\name=editExecutableBinary
1\directory=F:/SteamLibrary/steamapps/common/Skyrim
size=2
2\name=installMod
2\directory=C:/Users/DinoConV/Downloads
 
[settings]
nexus_login=true
nexus_username=constantinethesecond
nexus_password="1tYfJg/4WZM="
hide_unchecked_plugins=false
force_enable_core_files=true
compact_downloads=false
meta_downloads=false
load_mechanism=0
download_directory=C:\\Program Files (x86)\\Mod Organizer\\downloads
cache_directory=C:\\Program Files (x86)\\Mod Organizer\\webcache
mod_directory=C:\\Program Files (x86)\\Mod Organizer\\mods
log_level=0
offline_mode=false
use_proxy=false
display_foreign=true
nmm_version=0.52.3
style=dark.qss
 
[servers]
CDN=@Variant(\0\0\0\b\0\0\0\x5\0\0\0\xe\0p\0r\0\x65\0m\0i\0u\0m\0\0\0\x1\0\0\0\0\x12\0p\0r\0\x65\0\x66\0\x65\0r\0r\0\x65\0\x64\0\0\0\x2\0\0\0\0\0\0\0\x10\0l\0\x61\0s\0t\0S\0\x65\0\x65\0n\0\0\0\xe\0%~\n\0\0\0\x1a\0\x64\0o\0w\0n\0l\0o\0\x61\0\x64\0S\0p\0\x65\0\x65\0\x64\0\0\0\x6\x41\x87\xf8o \0\0\0\0\0\0\x1a\0\x64\0o\0w\0n\0l\0o\0\x61\0\x64\0\x43\0o\0u\0n\0t\0\0\0\x2\0\0\0\x31)
 
[Plugins]
BSA%20Extractor\enabled=false
Basic%20diagnosis%20plugin\check_conflict=true
Basic%20diagnosis%20plugin\check_errorlog=true
Basic%20diagnosis%20plugin\check_font=true
Basic%20diagnosis%20plugin\check_missingmasters=true
Basic%20diagnosis%20plugin\check_modorder=true
Basic%20diagnosis%20plugin\check_overwrite=true
FNIS%20Checker\enabled=false
FNIS%20Checker\sensitive=false
Fomod%20Installer\enabled=true
Fomod%20Installer\prefer=true
INI%20Editor\associated=true
INI%20Editor\external=false
Python%20Proxy\enabled=true
Python%20Proxy\python_dir=
Simple%20Installer\enabled=true
Simple%20Installer\silent=false
 
[pluginBlacklist]
size=0
 
[DialogChoices]
steamQuery=16384

 
Here, was having file attachment issues, copied the .ini as a spoiler

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Have you tried to change the install directory of your Steam?

 

The ini shows your 'gamepath' as: gamePath=F:\\SteamLibrary\\steamapps\\common\\Skyrim

But your executables listing for SKSE points to two different places

  • 1\binary=F:/SteamLibrary/steamapps/common/Skyrim/skse_loader.exe
  • 8\binary=C:/Program Files/Skyrim Test/skse_loader.exe

Which one is the correct location of Steam/Skyrim?

 

If you have changed the install you may be seeing issues with either this problem I've mentioned and/or the game settings in the registry.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

sorry, had work

 

The differing binaries actually direct to different copies of the game. The copy on the F drive is the one steam automatically runs, the one found in SkyrimTest is just as it sounds, a copy pasted over so that I could verify that the binary route wasnt causing an issue and wasnt corrupt. I dont think this is an issue, as there are separate skse launchers and MO executables for each

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Not sure if it is relevant, but MO is currently denying me access to the contents of the profiles. I can see the .ini and .txt files, but am being prevented from opening them. Unusual issue

 

was going to post them to see if anything there can help

Edited by DinoConV

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Are their properties being set to read-only? You might be having issues with another piece of software claiming ownership of them and preventing MO from loading, and modifying, them. That should cause the issue of 'non-loading' plugins.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I checked through most files I could find, none were set as "read-only" under properties-attributes. Is that what you meant by them not being claimed by MO?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

The filetypes used are indeed set to be managed by MO. I rechecked. Some of the non-nexus mods are not set to that by default, but the Nexus mods aren't working either, so I am not sure that is the issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

All the files in the 'Profiles' folders are just text files that are read by MO to generate the correct mods and plugins to use for each profile. There isn't anything special about them that needs MO to 'claim' them as its own. I just meant that if another program 'at the moment' had them open that might cause issues with MO reading/writing to them.

 

Try creating a new profile and call it something basic like: Test, and enable only a few mods in this profile and see what happens.

We really need to see your logs thought to check what is actually happening. If you are having issues posting them here try using a hosting service like PasteBin and post the links instead. The logs folder is directly under the main MO install. Clear it out first and then enable this basic profile, run it and then provide the logs.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I had tried a vanilla dump before, but I redid it for this test after clearing profiles to confirm that it was completely clean. Only mods set to run were Wet and Cold (holiday and ashes as well) plus SkyUI

 

Here is a pastebin link of the logs that appeared:

 

https://pastebin.com/jNBUNT6C

Edited by DinoConV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By dicksuckme
      [info] Attempting to create a game handle with game path "D:/steam/steamapps/common/Skyrim Special Edition" and local path "D:/skyrim/profiles/Default"
      [info] Initialising load order data for game of type 5 at: D:/steam/steamapps/common/Skyrim Special Edition
      [info] Attempting to open Git repository at: C:\Users\cabca\AppData\Local\LOOT\Skyrim Special Edition
      [info] Setting URL for remote origin to https://github.com/loot/skyrimse.git
      [error] A firewall may be blocking LOOT.
      [error] Git operation failed. Details: -1; failed to send request: A connection with the server could not be established\r\n: libgit2 error
      [error] Loot failed. Exit code was: 0x1

    • By NuroDragonfly
      HI peoples;
      As much a ted-talk as qanda, but the concept of Merging updates or other files into a main file has come up in my current re-installation of SSE and modding of it:
      that being when the STEP says to merge files when you did not download them from the Nexus, but like me, have system stored mods from various games that you are simply re-installing in many ways back into a MO2 Profile for what ever game...
      and the option to Merge, Replace, Rename, or Cancel does not appear...
      which is because the meta-data does not exist within the Download folder you (should) have set up in your MO2 installation and instance of said game...
      Well, the best choice is to simply name the update/optional file exactly as the one it is meant to merge with - which means that when you know your going to be installing various files for the same mod, you need to choose what it is going to be called as a whole - and these options will appear again and this part of the STEP can be achieved easily and as the STEP instructs.
      I realise some of you may already know this, but this conversation was begun on another mod forum here on STEP and needed to be continued here instead, so this is for those that may come across the same issue or confusion momentarily.
    • By irisquexo
      Hi guys I'm new here so hopefully this is the right place to post this.
       
      When I try launching Skyrim SE through Mod Organizer 2 I get the error "REL/Relocation.h(567): failed to open file"
       
      Before this error I was getting the error "REL/Relocation.h(548): failed to open file" but I uninstalled and reinstalled the engine fixes and SKSE libraries. After doing that and relaunching I get the error I mentioned above. Do you guys know what I could have done wrong? I'm really new to messing with mods so it's probably something I did wrong... I've made sure all plugins are enabled and all mods are installed with their masters except for the ones below because I can't find the appropriate mod that goes with it so maybe that could also be the issue. I'm pretty sure I have "Blues Skyrim" but the creator renamed it so that's why MO2 is detecting it as missing. Idk if that's the case with the other ones though.
       
      Missing masters:

      Master                                                                               Required By
       
      Blues Skyrim.esp                                                              Eli_Breezehome [PATCH - DOS (Director's Cut) SE VER1.4] (STD).esp
       
      Skyrim Better Roads - All In One - Merged.esp                Settlements Expanded SE - Skyrim Better Roads Patch.esp, Skyrim Better Roads - All In - One - Merged - PATCHED.esp
       
      Soljund's Sinkhole.esp                                                      Settlements Expanded SE - Soljunds Sinkhole Patch.esp
       
      Tes Arena - Skyrim Frontier Fortress.esp                         Settlements Expanded SE - Legendary Cities Patch - AIO.esp
       
      Whistling Mine.esp                                                           Settlements Expanded SE - Whistling Mine Patch.esp
       
       
       
      also another problem is when I run LOOT it gives me the error 
       
      Loot failed to run
      Errors:
      Cyclic interaction detected: ELE_SSE.esp --[Master]-> SoS_ELE_Patch.esp --[Group]-> Luminosity Lighting Overhaul.esp --[Master]-> SoS_Luminocity_Patch.esp --[Group]-> ELE_SSE.esp
       
       
       
      If anyone knows what I could do to fix this, that would be amazing. Thank you


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.