Jump to content
  • 0
secreth

CTD when loading a save.

Question

So i have been following S.T.E.P core point by point. All i did was taking HQ for most options.

So first of all my specs are:

i5 4670k OC to 4.2 Ghz

16gb 1600mhz ram

GTX 980 4gb VRAM

SSD

 

So i am still installing i have gone into the game after each section i have installed to test if i had to lower textures and such. The game is very stable even with enb on i never drop under 55 fps and i am mostly on 60 fps all the time. Now there is a few mods i have installed outside the guide which is just a must have for me: Interesting NPCs, immersive armors and weapons and Jaysus swords. The last section i finished installing was Clothing and equipment so any mods under that i havnt done yet. Including bashed patch.

My issue is i can start a game, go to a town save and then get killed upon loading last save i will CTD, i can quick save and then quick load i will CTD. I can also do a normal save and then load that save and CTD so basicly only when loading a save game will CTD. Ive had this issue under installments of mods before just never tracked the problem. Last time i had this issue i didnt have iNPC installed. Anyone experienced the same thing or have any idea how to track the problem causing it?

 

Cheers.

 

EDIT: Forgot to mention i am using the Sheson memory patch through SKSE.ini and i am fairly sure my vram and ram setting in enblocal.ini is correct aswell.

Edited by secreth

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

Memory log:

 

 

logging of blocks enabled
logging max values only
Timer disabled
Block1 Block2
512MB    256MB
85    8
85    8
85    9
85    10
85    11
85    12
85    13
85    14
85    15
85    16
85    17
85    18
85    19
85    20
85    21
85    22
85    23
85    24
85    25
85    26
85    27
85    28
85    29
85    30
85    31
85    32
85    33
85    34
85    35
85    36
85    37
85    38
85    39
85    40
85    41
85    42
85    43
85    44
85    45
85    46
85    47
85    48
85    49
85    50
85    51
85    52
85    53
85    54
85    55
85    56
85    57
85    58
85    59
85    60
85    61
85    62
85    63
85    64
85    65
85    66
85    67
85    68
85    69
85    70
85    71
85    72
85    73
85    74
85    75
85    76
85    77
85    78
85    79
85    80
85    81
85    82
85    83
85    84
85    85
85    86
85    87
85    88
85    89
85    90
85    91
85    92
85    93
85    94
85    95
85    96
85    97
85    98
85    99
85    100
85    101
85    102
85    103
85    104
85    105
85    106
85    107
85    108
85    109
85    110
85    111
85    112
85    113
85    114
85    115
85    116
85    117
85    118
85    119
85    120
85    121
85    122
85    123
85    124
117    124
117    125
117    126
117    127
117    128
117    129
118    129
119    129
120    129
121    129
122    129
127    129
127    130
128    130
129    130
130    130
131    130
132    130
133    130
134    130
135    130
140    130
140    131
141    131
142    131
143    131
144    131
145    131
146    131
147    131
148    131
149    131
150    131
151    131
152    131
153    131
154    131
159    131
160    131
160    132
160    133
161    133
162    133
163    133
164    133
164    134
165    134
166    134
167    134
167    135
168    135
168    136
169    136
170    136
170    137
171    137
172    137
173    137
174    137
174    138
175    138
176    138
177    138
178    138
178    139
179    139
180    139
180    140
181    140
182    140
183    140
184    140
185    140
186    140
187    140
188    140
189    140
190    140
191    140
192    140
193    140
194    140
195    140
196    140
197    140
198    140
199    140
200    140
201    140
202    140
203    140
204    140
205    140
206    140
207    140
208    140
209    140
210    140
211    140
212    140
213    140
214    140
215    140
216    140
217    140
218    140
219    140
220    140
221    140
222    140
223    140
224    140
225    140
226    140
226    141
227    141
228    141
229    141
229    142
230    142
231    142
232    142
232    143
233    143
234    143
235    143
251    143
252    143
268    143
268    144
269    144
270    144
270    145
270    146
270    147
270    148
270    149
291    149

 

 

 

enblocal.ini

 

 

[PROXY]
EnableProxyLibrary=true
InitProxyFunctions=true
ProxyLibrary=d3d9_smaa.dll

[GLOBAL]
UsePatchSpeedhackWithoutGraphics=false
UseDefferedRendering=true
IgnoreCreationKit=true

[PERFORMANCE]
SpeedHack=true
EnableOcclusionCulling=true
EnableZPrepass=true

[MULTIHEAD]
ForceVideoAdapterIndex=false
VideoAdapterIndex=0

[MEMORY]
ExpandSystemMemoryX64=true
ReduceSystemMemoryUsage=true
DisableDriverMemoryManager=false
DisablePreloadToVRAM=false
EnableUnsafeMemoryHacks=true
ReservedMemorySizeMb=512
VideoMemorySizeMb=33792
EnableCompression=true
AutodetectVideoMemorySize=false

[WINDOW]
ForceBorderless=true
ForceBorderlessFullscreen=true

[ENGINE]
ForceAnisotropicFiltering=true
MaxAnisotropy=16
ForceLodBias=false
LodBias=0.0
AddDisplaySuperSamplingResolutions=false
EnableVSync=true
VSyncSkipNumFrames=0

[LIMITER]
WaitBusyRenderer=false
EnableFPSLimit=false
FPSLimit=60.0

[iNPUT]
//shift
KeyCombination=16
//f12
KeyUseEffect=123
//home
KeyFPSLimit=36
//num /       106
KeyShowFPS=106
//print screen
KeyScreenshot=44
//enter
KeyEditor=13
//f4
KeyFreeVRAM=115

[ADAPTIVEQUALITY]
Enable=true
Quality=1
DesiredFPS=30.0

[ANTIALIASING]
EnableEdgeAA=true
EnableTemporalAA=false
EnableSubPixelAA=false
EnableTransparencyAA=false

[FIX]
FixGameBugs=true
FixParallaxBugs=true
FixParallaxTerrain=false
FixAliasedTextures=true
IgnoreInventory=true
FixTintGamma=false
RemoveBlur=false
FixSubSurfaceScattering=true
FixSkyReflection=true
FixCursorVisibility=true
FixLag=false
 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

ExpandSystemMemoryX64=true: Try setting this to false and see if you have the same issue. People have had problems with that setting in the past.

VideoMemorySizeMb=33792: if you have 16 Gig of RAM and a 4gig card this number seems a bit strange.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

VideoMemorySizeMb=33792: if you have 16 Gig of RAM and a 4gig card this number seems a bit strange.

 

It was default from the enb preset. Doesnt matter really since max is 10892 i believe cant renember the exact number. But anything higher wont make a change basicly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

That number is completely wrong. Check the ENB Guide on the wiki to learn how to properly set it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Alright i edited VideoMemorySizeMb=7907 now which is the exact number for my system that wasnt the issue. So doesnt sound like this is a common problem, is there a crash report thing so i can track the issue then?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Did you do the ExpandSystemMemoryx64 from true to false as well?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I didn't think it was the memory settings. Just pointed out that they were incorrect. My assumption is that you have a mod conflict with one of the non-STEP mods. I would suggest installing just STEP. Once that's running good and stable, then add in a few of your non-STEP mods and test after every few mods until you run into the issue. That'll give you the mod(s) that is causing the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yeah i was afraid of that, i finally just finished modding comepletely. STEP Extended and then some of my personal preference mods. Used tes4edit merge (cause of perkus maximus) and bashed patch. The game is completely stable no bugs so far. I pick most option in HQ and i have RealVision ENB on medium if i set player.setav speedmult 300 i can run without dropping below 55 fps. But loading a save will crash me no matter what. That is what is weird.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

But isnt there like a papyrus log or something that can tell me what could be causing the issue, before i start all over agian?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

hmm the only thing that I can think of is that you have some errors in a couple of plugins.

I would go through and note what plugins have errors.

To do this, load up xEdit and select a group of plugins and select "Check for Errors"

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I put these settings in skyrim.ini

 

[Papyrus]

fPostLoadUpdateTimeMS=500.0

bEnableLogging=1

bEnableTrace=1

bLoadDebugInformation=1

 

And now i dont crash anymore, what kind of sorcery is this..

I did load of xEdit and its checking for errors now, could take awhile.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

papyrus "debugging" wont be helpful because a scriptor would have to enable their debug code for it to be worthwhile. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

xEdit didnt show much, only leveled list, names and stats, which is all resolved in my bashed patch.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.