Jump to content
  • 0
darkside

Mesh problem - SMIM's smeltermarker.nif causes flashing with ENB

Question

Mesh problem - SMIM's smeltermarker.nif causes flashing with ENB 

 

I am not the only one that have this problem. There are many reports on Nexus, Reddit and here on STEP. This problem disappeared when I hide this mesh from SMIM and using smeltermarker.nif from USKP.

 

Check this video out. This is not my video, but shows the same problem. 

Mine is not as bad as this video, but quite annoying.

 

 

There is no fix from Brumbek yet. 

 

Anyone can help? SparrowPrince? :)

Edited by darkside

Share this post


Link to post
Share on other sites

13 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Yup, been annoyed by this problem too for a while. My solution was also to hide the mesh. I also have similar flashing happen to carriages, but haven't tried figuring out what is causing that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

same

 

Yup, been annoyed by this problem too for a while. My solution was also to hide the mesh. I also have similar flashing happen to carriages, but haven't tried figuring out what is causing that.

same here I've always just hind the file MO hopefully the mod author can find a solution to this annoying problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If youre going to report it then add the carriage to the problem. I've noticed this and there was a small discussion on it, it seems to only happen with some ENBs, Vividian is pretty consistent.

To get the carriage to flash, "coc riverwood" from main menu and walk toward whiterun.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Had this even been reported? Brumbek is usually good at providing fixes.

Brumbek knew about it. He posted on nexus in July 2015 that he could not replicate the problem, and he does not use ENB.  

 

I never have a problem with carriage.

Edited by darkside

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I just watched the vid, wow, I have never seen that happen.

It usually flashes 2 or 3 times when the object is spawning but that is it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I just watched the vid, wow, I have never seen that happen.

It usually flashes 2 or 3 times when the object is spawning but that is it.

That is what I experienced as well. The severity of the problem in the video may be from that specific ENB. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I tried to compare 2 meshes from USKP and SMIM in NifScope. They are very different (obviously). Will need someone with much more knowledge about mesh editing to help fixing it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I hide this SMIM's mesh for now and add Skysight HD Smelter texture. My smelter looks fine now without flashing.  

 

Still want to fix it though. I am hopeless with NifScope.

Edited by darkside

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thanks for your workaround, I've encountered this on a regular base while using Tundra ENB. Here's my screens, it doesn't occur only 2 or 3 times but is totally replicable.

 

bugbrightobject5sse8.jpgbugstrangebrightobjechjsu8.jpg

 

What is wrong with hiding the mesh by the way? Seems like a fine solution to me or does it look odd somehow?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

SMIM changes the texture paths inside the mesh to point to SMIM's own smelter textures. So if you hide the mesh, smelter will have the vanilla look. Definitely better than these annoying flashes though.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

SMIM changes the texture paths inside the mesh to point to SMIM's own smelter textures. So if you hide the mesh, smelter will have the vanilla look. Definitely better than these annoying flashes though.

Use Skysight HD Smelter texture. It looks awesome.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.