Jump to content
  • 0
XaiDX

Can't run bethINI app

Question

can't run  bethINI.exe, it says "  this app can't run on your pc, check with the software publisher"

pc specs: 

windows 10
Intel(R) Core(TM)2 Processor Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz 2.33 GHz
Installed RAM 4.00 GB (3.00 GB usable)
System type 32-bit operating system, x64 processor

Captura.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Looks like you're running Windows 32-bit. BethINI.exe requires Windows 64-bit, which you should be using since your CPU is 64-bit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

This is correct. I didn't even know that they made 32-bit Windows any more. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

THANK YOU SO MUCH 

i always thougth my pc was 32 bits and never even tried to install a 64 bit windows because the  "default one" or the one they gifted me the pc with was 32 bits. im so stupid omg. thanks, now i can play a lot of games i couldn't play before

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Beware Windows 64-bit and native 64-bit applications use a bit more memory than 32-bit, while they perform better. You only have 4 GB RAM (3 GB usable due to integrated GPU I guess) which is really the bare minimum to boot up the OS. Depending on which applications/games you run and how much you multi-task your PC may struggle. I'd recommend at the very least 8 GB RAM, possibly more if your budget permits.

Scratch that, I'm stoopid. The reported 4 GB is because you're running Windows 32-bit. I can't tell how much RAM your PC actually has, but my advice remains.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By coldharmonics
      Hello,

      Love the tool, having this issue.

      In SSE, the Screen Space Reflections no longer renders if the Recommended Tweaks cheakbox is ever ticked. Have to revert to old ini or regenerate from scratch. Preset style or level doesn't seem to matter, all that seems to matter is whether recommend tweak checkbox was ticked. Doesn't seem to be tied to any of the obvious values, could be wrong. Still testing. Will update if I find anything. 

      I am running game vanilla through vanilla launcher. I have a few instances of MO but not using them for testing this. Latest BethINI on SSE nexus. Had issue with slightly older version, updated, still occurs. 

      Log attached. 

      Cheers!
      log.txt
    • By NBBEAST
      Hello y'all. So I'm using ngio to generate grass lod for dyndolod 3.0. I'm following the step guide. It says to configure the ini using bethini. I'm a bit confused about some of these things. Specifically where to configure bAllowcreategrass, bAllowLoadGrass, BenableGrassfade,f Grassfade range, fgrassmaxstartfadedistance, fgrassmaxstartfadedistance,fgrassstartfade distance. I don't know where to find these. I was able to configure the terrain settings in bethini but not these. 
       
      Plus I already precached grass using different bethini settings, do I need to precache grass again every time I change the ini settings? So should I precache grass again to the step guide? Or can I just change the relevant ini settings and run dyndolod over? 
       
      Thanks. 
    • By i25Island
      OK, so I haven't messed around with this mod in about a year because this happened last time I tried to use it. For some reason, and I'm not saying it's BethINI's fault, but for the second time after downloading the mod and running through the quick steps to set it up, I am unable to adjust the settings in the display menu of the system menu in game. I can't adjust those settings in BethINI either. I can't exactly tell if this issue is affecting all settings, but it's blatantly clear when the draw distance settings are all the way up with DynDOLOD and XLODGen. I have a very good system but it can't handle Ultra fade settings when everything else is cranked to high in 4K with 4K textures and the mods mentioned above as well as an ENB. Please help me. I just reinstalled the game and all mods and it still  didn't work. 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.