Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
Thenatural

[Mod Organizer 2/SSE] Is there something I may have missed?

Question

Recently I decided to get back into modding, and until now, have been making small little guides for NMM, mostly for friends to help get them off and running with SE and a small amount of mods. A week or so ago, I decided to give MO2 a try after hearing about the most recent beta release working very well for quite a few people. I installed it using the manual installation methods I use to use when installing a separate instance of MO1 for testing, and for a while, things seemed to be good, but I am running into a handful of issues that can be worked around, but some of them I don't see being mentioned on the forums, and I feel as if I must have done something terribly wrong during installation. 

Right now, MO2 recognizes SSE, I have LooT, SSEEdit, FNIS, and Wrye Bash running through it and putting things (bashed patch, FNIS info, Backups, etc) where they should

However, MO2 is not locking when LooT is running, and my changes to the load order are not translating to my MO2 load order, which I can, of course, work around, but I'd rather not. 

Also, my ini changes to my current default profile within MO2 do not have any bearing on the game. Only when I change them in the Documents folder do they change.

Are these issues that are common? I have tried to look around for a known issues/workarounds thread, but I haven't had any luck. 

Thanks folks! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

10 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I want to say those are common issues that many of us face with MO2. I can at least say that everything works fine for me also with the exception of what you have outlined. From what I've also noticed, others have had to rely on 'workarounds' as well (i.e. Mod Organizer 2 SSE Sync Plugins Batch) to bypass these quirks. Given that MO2 is in beta phase at this time, if the development proceeds then these should get sorted out one way or another. You may want to follow the issues list over at GitHub. I've found one two related to what you wrote about:

 

2.0.8.1 Plug in list not being remembered when external tools are used #30

Local Game Settings and Savegames are not working #17

Edited by Kedavix

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Win10 pro using the "portable" option of MO2 I have not a single issue you mentioned above, LooT sorting is working and .ini settings are saved . I suppose those issues you have comes when you use the appdata method and not the portable one.

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Edited by remlnx

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I don't understand why Tannin had to add the appdata file structure. I can't even locate it on my computer trying to follow it from the MO settings. IMO he broke something that did not need fixed because the way worked fine

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I want to say those are common issues that many of us face with MO2. I can at least say that everything works fine for me also with the exception of what you have outlined. From what I've also noticed, others have had to rely on 'workarounds' as well (i.e. Mod Organizer 2 SSE Sync Plugins Batch) to bypass these quirks. Given that MO2 is in beta phase at this time, if the development proceeds then these should get sorted out one way or another. You may want to follow the issues list over at GitHub. I've found one two related to what you wrote about:

 

2.0.8.1 Plug in list not being remembered when external tools are used #30

Local Game Settings and Savegames are not working #17

 

 

Win10 pro using the "portable" option of MO2 I have not a single issue you mentioned above, LooT sorting is working and .ini settings are saved . I suppose those issues you have comes when you use the appdata method and not the portable one.

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

 

I was using the portable install method, and had tried reinstalling a couple of times but the LooT issue persisted, however, after trying a third time last night, I was able to get loot to function correctly, I have no idea how this happened, but it may have been not reinstalling LooT, and leaving the original LooT install in place before reinstalling MO2, but I don't know. 

 

However, my ini changes within MO do not affect the game, I still have to use the inis in the data folder. I test this by using the sintrosequence line to test, and it only skips the beth logo when the line is adden to the ini in the documents folder.  

 

 

I don't understand why Tannin had to add the appdata file structure. I can't even locate it on my computer trying to follow it from the MO settings. IMO he broke something that did not need fixed because the way worked fine

 

I agree, the option has caused much confusing with memebers of my discord channel. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I don't understand why Tannin had to add the appdata file structure. I can't even locate it on my computer trying to follow it from the MO settings. IMO he broke something that did not need fixed because the way worked fine

Using the AppData folder is actually the recommended method Microsoft instructs developers to use, so @Tannin was simply going down the path of least resistance when he implemented this change.

Since it is a hidden folder you will only see if you have hidden folders made visible in your Windows settings.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Using the AppData folder is actually the recommended method Microsoft instructs developers to use, so @Tannin was simply going down the path of least resistance when he implemented this change.

Since it is a hidden folder you will only see if you have hidden folders made visible in your Windows settings.

 

Ahh ok. I wasn't trying to cut on Tannin. I know He is way smarter than I am at this. Now I just have to figure out how to unhide it. Do you think I should use the portable version or the separate version.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ahh ok. I wasn't trying to cut on Tannin. I know He is way smarter than I am at this. Now I just have to figure out how to unhide it. Do you think I should use the portable version or the separate version.

Navigate to %localappdata% (type that in an address bar or the start menus search) and open the Mod Organizer 2 folder.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ahh ok. I wasn't trying to cut on Tannin. I know He is way smarter than I am at this. Now I just have to figure out how to unhide it. Do you think I should use the portable version or the separate version.

For a number of reasons, a few of which are directly related to gaming and optimizing your PC, you might want to unhide all hidden folders. In windows 10 you can do this by opening up explorer, selecting Veiw, then navigating to folder and search options, then under the view tab there you can checkmark the box to show hidden files/folders. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By irisquexo
      Hi guys I'm new here so hopefully this is the right place to post this.
       
      When I try launching Skyrim SE through Mod Organizer 2 I get the error "REL/Relocation.h(567): failed to open file"
       
      Before this error I was getting the error "REL/Relocation.h(548): failed to open file" but I uninstalled and reinstalled the engine fixes and SKSE libraries. After doing that and relaunching I get the error I mentioned above. Do you guys know what I could have done wrong? I'm really new to messing with mods so it's probably something I did wrong... I've made sure all plugins are enabled and all mods are installed with their masters except for the ones below because I can't find the appropriate mod that goes with it so maybe that could also be the issue. I'm pretty sure I have "Blues Skyrim" but the creator renamed it so that's why MO2 is detecting it as missing. Idk if that's the case with the other ones though.
       
      Missing masters:

      Master                                                                               Required By
       
      Blues Skyrim.esp                                                              Eli_Breezehome [PATCH - DOS (Director's Cut) SE VER1.4] (STD).esp
       
      Skyrim Better Roads - All In One - Merged.esp                Settlements Expanded SE - Skyrim Better Roads Patch.esp, Skyrim Better Roads - All In - One - Merged - PATCHED.esp
       
      Soljund's Sinkhole.esp                                                      Settlements Expanded SE - Soljunds Sinkhole Patch.esp
       
      Tes Arena - Skyrim Frontier Fortress.esp                         Settlements Expanded SE - Legendary Cities Patch - AIO.esp
       
      Whistling Mine.esp                                                           Settlements Expanded SE - Whistling Mine Patch.esp
       
       
       
      also another problem is when I run LOOT it gives me the error 
       
      Loot failed to run
      Errors:
      Cyclic interaction detected: ELE_SSE.esp --[Master]-> SoS_ELE_Patch.esp --[Group]-> Luminosity Lighting Overhaul.esp --[Master]-> SoS_Luminocity_Patch.esp --[Group]-> ELE_SSE.esp
       
       
       
      If anyone knows what I could do to fix this, that would be amazing. Thank you


    • By JackGee
      Hi there peoples,

      First time posting, so if this isn't allowed please just let me know. Looking for a bit of support, as been scratching my head for ages now and getting nowhere.

      I have used MO2 + xEdit in the past and never had any issues with it. However, decided to mod Fallout NV again. When trying to run FNVEdit through MO2, it doesn't seem to complete the action as LOOT tells me after cleaning that it still needs cleaned. I have made sure the installation directory for MO2 isn't in the Fallout folder. It's all on my C drive (SSD). Tried running as admin ect. Clearing read only. Just can't seem to get it working.

      Any advice or help is appreciated.

      Thanks 
    • By Kattmandu
      Since the release of Anniversary Edition, I renamed my Skyrim SE installation folder from 'Skyrim Special Edition' to 'Skyrim Special Edition Classic' before updating the game on Steam.  So now I have both folders in Steam\steamapps\common.
      I have setup MO2 to have two different instances of Skyrim SE (one being Anniversary Edition and the other being just before Anniversary Edition).  I'm using the same Base Folder (F:/Tools/MO2Base/Skyrim) for both instances so I don't have duplicate mods using up disk space.  However, I did create unique subfolders for 'Profiles' and 'Overwrite' (e.g. %BASE_DIR%/AE/profiles and %BASE_DIR%/SE/profiles).
      So, now I have FNIS installed and when I run it through the 'Skyrim Special Edition' instance, it runs as expected.  When I switch to the 'Skyrim Special Edition Classic' instance, FNIS gives me the following warning...
      FNIS Behavior V7.6   11/14/2021 2:35:15 PM
      Generator: F:\Games\Steam\steamapps\common\Skyrim Special Edition Classic\data\tools\GenerateFNIS_for_Users\GenerateFNISforUsers.exe
      Skyrim SE 64bit: ??.??.?? - F:\Games\Steam\steamapps\common\Skyrim Special Edition\ (Steam)
      >>Warning: Expected generator path: F:\Games\Steam\steamapps\common\Skyrim Special Edition\data\tools\GenerateFNIS_for_Users not found<<
      I'm also getting similar pathing error when trying to run DynDOLOD through MO2...
      Error: Can not find DynDOLOD Resources SE core files to create improved LOD.
      Current Data path F:\Games\Steam\steamapps\common\Skyrim Special Edition\Data\
      Is there a way to run these utilities through MO2 with Skyrim SE being in a folder other than 'Skyrim Special Edition'?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.