Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
Cresbot

Mod Organizer executables and mods problem.

Question

Whenever I use Mod Organizer to start a program (SKSE, LOOT, Tes5Edit etc) the FNIS patcher comes up instead of launching the game. When this happened for the first time I just thought maybe MO is stuffing up and tried directly launching it through skse in the Skyrim directory. Well, it launched but the game was completely vanilla vanilla and no one had heads. (I.E my mods didn't work).

Share this post


Link to post
Share on other sites

11 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Have you read the wiki on how to install 3rd-party programs?

It sounds like you are only changing the name of the executable but not the binary field.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Have you read the wiki on how to install 3rd-party programs?

It sounds like you are only changing the name of the executable but not the binary field.

I know how to install third party programs and yes it is in the right binary, however mod organizer runs FNIS and when i run a program through it's launching feature, and when I try to run it from the skse loader directly none of my mods work.

Edited by Cresbot

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I only ask because many, many users posts questions about why their software is doing what it does attributing nearly magical or AI-like decision making on to it.

Questions like:

My program has decided to randomly run only certain tools. Why?

or

Why does MO not like it when I try to do this?

 

Yes, these are humorous, but they are also real questions. Users seem to think MO can suddenly decide to change the way it does things when THEY are using it, compared to the 1000's of other users.

So the question remains. Why is it your executables list is only running FNIS?

 

Please post your ModOrganizer.ini into spoiler tags:

[spoiler] text [/spoiler]

or paste it to a hosting site like Pastebin so we can see what MO is set to run.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You only have DSR and TES5Edit set as executables. How are you running these tools you say aren't working?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You only have DSR and TES5Edit set as executables. How are you running these tools you say aren't working?

Ok so um, I restarted my computer, it still came up with fnis except when I closed FNIS it launched skyrim with all my mods, so uh I guess I'm fine.

Thanks for trying to help anyone really appreciate that someone actually wanted to help :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

So do you have all the tools working properly and the mods loading as it should be?

What sort of security restrictions are in place with Windows? Although the old joke is "have you rebooted your system", I find it strange that in this instance that is what fixed your situation.

 

The tools set in MO are only text file settings and make no change to the environment of Windows so shouldn't need a system reset.

Likewise with the mods, these too are just variables in an list that is read by MO.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

So do you have all the tools working properly and the mods loading as it should be?

What sort of security restrictions are in place with Windows? Although the old joke is "have you rebooted your system", I find it strange that in this instance that is what fixed your situation.

 

The tools set in MO are only text file settings and make no change to the environment of Windows so shouldn't need a system reset.

Likewise with the mods, these too are just variables in an list that is read by MO.

All my mods are working fine, however one didn't work the first time but simply reinstalling it fixed the problem. As for security restrictions I'm not entirely sure what you mean.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I would hazard a guess that my learned colleague GrantSP is asking where your game's installed and whether there might be UAC issues cause of that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok so um, I restarted my computer, it still came up with fnis except when I closed FNIS it launched skyrim with all my mods, so uh I guess I'm fine.

Thanks for trying to help anyone really appreciate that someone actually wanted to help :)

There is an option in MO to check to see if FNIS needs to be updated when the game is launched. The behavior you describe sounds like FNIS checker is enabled.

 

When the checker is enabled a message will pop up stating that "FNIS source data has been changed. You should run GenerateFNIS.exe now". This will happen when any executable is run. If you selected the "Remember selection" and pressed Yes the dialog will not return until the dialog messages is reset in settings.

 

To check the setting go to settings and select the plugins tab and look for the FNIS Checker plugin. Most likely it is enabled. The default setting is false for both options. restart MO if you make any changes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.