Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
LordOfLA

[Classic Skyrim] DynDOLOD 2.26 & LODGen.exe pegging CPU at 100% and LODGen hanging.

Question

Hi Sheson,

 

I've been noticing recently that DynDOLOD.exe (32bit) and LODGen.exe have been pegging my CPU at 100%. I don't recall them doing that before - at least not enough to prevent me moving the mouse for short periods and cranking all the fans in my tower up to an audible level.

 

Additionally, when processing Japhets folly worldspace LODGen.exe will sometimes just hang (looks to be initial startup stage before it gets to the stage of "finished lod....").

 

Screenshots may be hard to produce due to PC being hard to interact with during the problem periods.

 

Another factor that'll make this harder to track down is that it doesn't happen all the time and if I delete all the files from the install location and re-unpack it usually works just fine for a while.

 

Any ideas?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Both DynDOLOD and LODGen are multithreaded programs. DynDOLOD has a few routines that can max out CPU. LODGen alone typically does not do 100% CPU for me.

 

The only way I know LODGen seems to freeze/wait is when it can not read or write files because another process is blocking them. MO, UAC, anti virus etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hmm, this is going to be tricky to track down then.

 

I keep Skyrim, MO and related tools on a separate drive outside program files so UAC shouldn't be the issue. I don't use AV. Could be MO causing the issue - I have MO archive handling disabled but that doesn't mean a bug isn't present.

 

If LODGen doesn't freeze it'll give me a "lodgencmd has stopped responding" popup.

 

DynDOLOD itself seems fine - I just noticed it using 100% cpu while watching LODgen.exe.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You could try the latest version and see if it makes a difference. If this only happens in one worldspace, maybe there is a uniquely used (full?) model causing this, though then it should always happen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Have run DynDO a few times with the new lodgen binaries and yet to see issues - will keep an eye on it and update if I do have further issues with freezing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.