Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
mwanted

I'm trying :)

Question

Ok I really don't know what's the problem.

 

- I'm following the STEP guide for the hybrid 3d trees. (and for the rest of the mods, with little exceptions)

- Before the last run I also cleaned what loot reported me plugins with ITM, didn't help

- It seems to just crash and stay at the log window (I have to end the process or it will be repeating what you see below if I try to close the window)

 

gD3qAGx.png

 

- I'm attaching the log files

 

Thanks, let me know if you need me to test with some other setup

bugreport.txt

DynDOLOD_SSE_log.txt

Edited by mwanted

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

Test what happens after setting FasterCreate=0 in .. DynDOLOD\Edit Scripts\DynDOLOD\DynDOLOD_SSE.ini

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Done.
Same results but the error in the log window is more detailed (attached the whole log)

Exception in unit userscript line 350: Assertion failure (C:\Delphi\projects\DynDOLOD\wbImplementation.pas, line 15594)

Also, a screen of my setup (based on the step guide)

 

bSje0hP.png

 

log Dlod.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Post the bugreport.txt as well.

 

Such Assertion failures reported by xEdit are typically caused by broken plugin.

 

Maybe checking the non-vanilla plugins for errors with xEdit might help finding the culprit and fixing it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thanks. Here's the bugreport.txt

 

Regarding the plugin errors I only did a pass with xedit autoclean on those reported by loot.

I'll do a check with xedit on all of them (there are A LOT of them :|)

bugreport.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I don't have high hopes for that. NavMesh and Tint errors are typically irrelevant in this circumstance.

 

Also do a run with Debug=1 and post that log, please.

 

Try the x86 version. It might probably not get past creating the atlas texture due to memory constraints, but if it does I wonder if it triggers the same error.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

In the meantime I "checked for errors" the entire modlist (I hope I did it correctly), finding what's attached.

1.txt

2.txt

3.txt

Edited by mwanted

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

No errors in those logs that relate to the issue.

 

Please run with this version of DynDOLODx64.exe, still with Debug=1 and FasterCreate=0

 

It should show us which cell it is working when the error occurs, which might help us to pin it down.

 

Look up which plugin is the last to overwrite the mentioned cell before the error and let me know.

Also which plugin is the last to overwrite the persistent cell 00000D74?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yeah, in the meantime I tried to do what's below and it didn't work (same story as you guessed)

 

1) I disabled the mods where I've found errors and those that depended on them
2) Run loot to reorder
3) Remade the run TexGen and placed the new textures in MO, etc..

4) Did another run

 

About the cell 00000D74, this should be the answer: https://i.imgur.com/7Dn19kM.png

 

Now I'm gonna go back to the initial setup and let you know with the new exe.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok here's the report :)

The last lines:

[00:05:51.657]	Creating Firstborn 23708 [-36,28] NorthwatchKeepExterior03 [CELL:00006E2F] (in Tamriel "Skyrim" [WRLD:0000003C] at -36,28)
[00:05:51.688]	Creating Firstborn 26268 [-26,28] [CELL:00009221] (in Tamriel "Skyrim" [WRLD:0000003C] at -26,28)
[00:05:51.735]	FORM NOT 44 CopyOverrideToFile 40 = [CELL:00009221] (in Tamriel "Skyrim" [WRLD:0000003C] at -26,28) > DynDOLOD.esm
[00:05:51.766]	Creating Firstborn 27804 [-20,28] ThalmorEmbassyExterior01 [CELL:0000921B] (in Tamriel "Skyrim" [WRLD:0000003C] at -20,28)
[00:05:51.813]	Creating Firstborn 29597 [-13,29] DaintySloadExterior01 [CELL:000091F3] (in Tamriel "Skyrim" [WRLD:0000003C] at -13,29)
[00:05:51.844]	Creating Firstborn 32669 [-1,29] BrinehammerExterior02 [CELL:000091E7] (in Tamriel "Skyrim" [WRLD:0000003C] at -1,29)
[00:05:51.875]	FORM NOT 44 CopyOverrideToFile 43 = BrinehammerExterior02 [CELL:000091E7] (in Tamriel "Skyrim" [WRLD:0000003C] at -1,29) > DynDOLOD.esm
[00:05:51.907]	Creating Firstborn 35997 [12,29] HelasFollyExterior02 [CELL:00008E34] (in Tamriel "Skyrim" [WRLD:0000003C] at 12,29)
[00:05:51.938]	FORM NOT 44 CopyOverrideToFile 40 = HelasFollyExterior02 [CELL:00008E34] (in Tamriel "Skyrim" [WRLD:0000003C] at 12,29) > DynDOLOD.esm
[00:05:51.969]	Creating Firstborn 38813 [23,29] YsgramorsTombExterior [CELL:00008E29] (in Tamriel "Skyrim" [WRLD:0000003C] at 23,29)
[00:05:52.032]	 
[00:05:52.032]	Exception in unit userscript line 350: Can not copy YsgramorsTombExterior [CELL:00008E29] (in Tamriel "Skyrim" [WRLD:0000003C] at 23,29) from MajesticMountains_Landscape.esm into DynDOLOD.esm Out of memory
[00:05:52.032]	 
[00:05:52.032]	Check log lines above the exception for additional hints. Check the FAQ and search official forum http://forum.step-project.com/forum/101-shesons-dyndolod-support/ for those errors.
[00:05:52.032]	 
[00:05:52.032]	If problem persists, post error report with entire contents (not just the last couple lines) of ..\DynDOLOD\bugreport.txt and ..\DynDOLOD\logs\DynDOLOD_SSE_log.txt to official forum http://forum.step-project.com/forum/101-shesons-dyndolod-support/
[00:05:52.032]	Error: Can not copy YsgramorsTombExterior [CELL:00008E29] (in Tamriel "Skyrim" [WRLD:0000003C] at 23,29) from MajesticMountains_Landscape.esm into DynDOLOD.esm Out of memory

Main Log: https://pastebin.com/Z7WJBnXL

Bugreport log: https://pastebin.com/72xkh0B7

Details about the CELL:00008E29: https://i.imgur.com/nf8dBon.png ( mod link)

 

I hope all this isn't because of my ram, I have 16GB and for what I saw it didn't look like going over it :confusion:

Edited by mwanted

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

sWi2fCV.png

 

 

5a8aa88cbd2aa8b81606c1bbeeecde42.jpg

 

 

I swear to God the only thing I did differently from the last run was to run it with steam closed (already did it in the past) and stay there watching the log window with the task manager open the whole freaking time like Neo watched the Matrix.

The first Lodgen batch (where the error was probably occurring) took at max 8GB and like 75% of my total RAM. The rest was easier.

Edited by mwanted

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

The bugreport shows it allocated 1,41 GB at the time of that exception... Huh

 

Have you disabled the Windows page file by any chance?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yes I have it disabled.

1.41GB I think was the DynDOLODx64.exe, the LodGen64.exe (IIRC) was at like 7-8GB.

 

I thought about the pagefile too tbh, but seeing that the ram didn't surpass like 77% of the total I didn't expect it to be the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.