Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
myztikrice

What happened to the external fomod installer?

Question

12 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

For Fomod installer either disable it or set prefer to false in order to use the external fomod installer.

1HnzU1T

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@hishutup has provided essentially the same answer as mine in the Nexus, except he used a nice picture! ::D:

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

buckup your mod list and then redownload mo and copy over the current one.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

This is a fresh install of 1.3.5. It happens on 1.3.4 too.

Edited by myztikrice

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Something is wrong with your install if you're not getting the installer working.

How did you upgrade/install the 1.3.5 version?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

No I did not install it wrong. It is one folder inside one archive. Please don't insult my intelligence and I won't insult yours.

 

It looks like the external installer only works when right clicking and installing a mod or clicking the install mod from archive button, but not from the Downloads pane.

Edited by myztikrice

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

It seems like even that isn't the case. No fomod installer is used when installing Realistic Boat Bobbing either through the Downloads pane or through the button/context menu. Ever other fomod mod I've tried has brought up the external installer only when using the button/context menu though.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I'm not insulting your intelligence. I have no idea of your settings but I do know that for everyone else there is no problem, I am only trying to get some information about what is different with your install to everyone else.

 

Your opinion of what is and isn't working with the fomod installer is based solely on your experince whereas I am basing my questions and opinion on that of the userbase as a whole.

So I will ask again, how did you install the latest upgrade? Is one on top of a 1.2.x series install?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If your opening question, based on the title of your thread, is actually: What happened to the Internal fomod installer?, then the answer is far easier to arrive at.

 

If the fomods you are trying to install are C# script based, then ONLY the external installer is called regardless of the setting you apply.

On the otherhand XML based scripted fomods can use the internal code inside MO and the external installer if that is the setting you have.

 

So if you are changing the settings and still see the one type of installer, that is probably because the mod in question is a C# based one and therefore the internal installer is NEVER used.

 

However, as the small dialog that appears shows, this is the 'external' installer and it hasn't gone anywhere. Anything other than that is a fault and needs to have some supporting background to go with it such as your installation settings etc.

Merely asserting something is wrong without evidence will not have very much traction in bugfixing.

 

EDIT:

No, not even that is correct. Some C# fomods call the internal installer and others don't. Still alot of work to do with the fomod installers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@GrantSP: No, C# fomods all have to go through the external installer because I can't run C# code from MO (unmanaged native application) directly.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yeah, my bad. Looking at one mod that has a C# script and installed another in MO thinking it was the one I was looking at.  :wallbash:

 

All C# go through the external installer and only one or two XML scripts have issues with the internal. At any rate regarding the OP the external installer is where it has always been and hasn't 'gone' anywhere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.