Jump to content
  • 0
Arrowhead119

SkyUi does not work

Question

I just finished installing STEP extended and everything is working except for SkyUi. I folled the directions in the guide, ignored the warnings, yet when I get ingame SkyUi doesnt work at all. No MCM, no changed menus, nothing. I have tried reinstalling it and SKSE several times and nothing seems to work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

Is the SkyUI.esp plugin enabled in your mod organizer/NMM?  Did you run BOSS (version 2.2) to sort your plugin load order?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Is the SkyUI.esp plugin enabled in your mod organizer/NMM?  Did you run BOSS (version 2.2) to sort your plugin load order?

Yes to both questions.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Are you launching the program using the script extender?

Are you using MO 1.1.2 or MO 1.2?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Are you launching the program using the script extender?Are you using MO 1.1.2 or MO 1.2?

Yes I'm launching from SKSE, and I am using MO 1.2

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Just want to cover the obvious here, but did you add the SKSE as an executable into MO, then run it from MO?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Just want to cover the obvious here, but did you add the SKSE as an executable into MO, then run it from MO?

Yep

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Other than double checking those errors and the SKYUI page on Nexus, I am stumped, especialy when everything else works for you. Perhaps a mod conflict is stopping it work. Cuold try the console script repair command mentioned in the readme

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I cant run that script. Looking at SKSE logs, it doesnt even look like SkyUi.esp is being loaded, despite being active in my load order. Also, when I run Wyrebash, it says that SkyUi.esp is corrupted, and moves it out of the load order.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

People have reported problems with installing SkyUI with MO v1.2. Roll back to 1.1.1 and reinstall SkyUI. Just overwrite your current MO installation, do not delete your profile, download, or mods folders and everything will be fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You don't have to roll back to MO 1.1.2. Just unzip the NCC downgrade fix for MO 1.1.2 over MO 1.2 and everything will work fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I would try to delete SKYUI in MO from within MO, then check the MO folder for any remaining named files. After that download a fresh up to date version from nexus, perhaps on a different server (some servers have caused me problems before), and install that to try.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

This may be a problem with MO v1.2. Some people have been reporting that the ESPs do not install correctly when using an external installer. You can check this by going to your MOmodsSkyUI folder and making sure SkyUI.esp is not 0 bytes. Like EssArrBee I would recommend going back. I would also first take TheDane's suggection and installing the NCC optional downgrade. If you used MO v1.2 you may even have more problems that you are yet to be aware of.

Edited by DanimalTwo

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You HAVE to use the NCC downgrade file over MO 1,2 otherwise it won't work. MO 1.2 works, but the NCC module i broken, just like it was with MO 1.1.2.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

This may be a problem with MO v1.2. Some people have been reporting that the ESPs do not install correctly when using an external installer. You can check this by going to your MOmodsSkyUI folder and making sure SkyUI.esp is not 0 bytes. Like EssArrBee I would recommend going back.

I just checked, and SkyUi.esp is 0 bytes, so that appears to be the problem. I rolled back to MO 1.2 and reinstalled SkyUi yet it still isnt working.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.