Jump to content
  • 0
tooandrew

TexGen not finding configuration files to force billboard generation

Question

texgen, as far as i can tell, is completely ignoring my configuration files. at least, when it opens, they are not listed in configurations loaded, and if i build in dyndolod anyways some models of grass lods are still missing

i followed the instructions here:

https://dyndolod.info/Help/TexGen-Configuration

to make a configuration file to force billboard generation i placed it in the dydndolod resources mod folder so it's loaded in \Data\DynDOLOD when texgen is launched through mo2

i have tried various naming conventions. first i tried 

DynDOLOD_TES5VR_TexGen_Billboards_Folkvangr - Grass and Landscape Overhaulesp

this did not work

then i saw that texgen is loading SSE configuration files, so 

DynDOLOD_SSE_TexGen_Billboards_Folkvangr - Grass and Landscape Overhaulesp

then i tried removing the spaces, so 

DynDOLOD_SSE_TexGen_Billboards_Folkvangr-GrassandLandscapeOverhaulesp

also DynDOLOD_TES5VR_TexGen_Billboards_Folkvangr-GrassandLandscapeOverhaulesp

i tried placing it in dyndolod\Edit Scripts\DynDOLOD\Configs

https://drive.google.com/file/d/1h3BMCRFlIcHG-RBV635KD3fyve1Vj4bo/view?usp=sharing - TexGen_TES5VR_log.txt

https://drive.google.com/file/d/1grRI0AbDvP-5h1m4331Gt4VOq4sXer3T/view?usp=sharing  - TexGen_TES5VR_Debug_log.txt

https://drive.google.com/file/d/1xtfh3yqUgzK_wiTjM1r7t-gmAmTF_hpg/view?usp=sharing - DynDOLOD_TES5VR_Debug_log.txt

https://drive.google.com/file/d/1mGE8TN7-C7cCLFTuuDWKBnrK4GSMIZFQ/view?usp=sharing - DynDOLOD_TES5VR_log.txt

https://drive.google.com/file/d/1XnTr0xcfBU_yFyB2lfa_6-Crz-XuedYh/view?usp=sharing - Bugreport.txt - i had some issues with processlasso probalance throttling dyndolod before, that was fixed, but there might be some stuff in here about that

i cleared most of these before the most recent run - but some of them were still too big to be uploaded here or to pastebin

i know grass lods arent supported in vr but it does the same thing in se. either texgen is not making billboards or dyndolod isnt using them

https://drive.google.com/file/d/1l-0tNEFCuEYiKBABHSd8uGILF1FynaQ2/view?usp=sharing - DynDOLOD_TES5VR_TexGen_Billboards_Folkvangr-GrassandLandscapeOverhaulesp.txt

both dyndolod and texgen are launched with -TES5VR

trying running with -SSE now

tldr - some grass doesnt have billboards. made configuration files to force billboard creation. configuration is completely ignored

Share this post


Link to post
Share on other sites

12 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
1 hour ago, DoubleYou said:

Strip the hypen.

trying that now, thanks for the response

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Posted (edited)
1 hour ago, DoubleYou said:

Strip the hypen.

still didnt work. any other tips?

wait, remove the hyphen from 

DynDOLOD_TES5VR_TexGen_Billboards_Folkvangr-GrassandLandscapeOverhaulesp

or from 

DynDOLOD_SSE_TexGen_Billboards_Folkvangr - Grass and Landscape Overhaulesp

 

Edited by tooandrew

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
1 hour ago, tooandrew said:

still didnt work. any other tips?

wait, remove the hyphen from 

DynDOLOD_TES5VR_TexGen_Billboards_Folkvangr-GrassandLandscapeOverhaulesp

or from 

DynDOLOD_SSE_TexGen_Billboards_Folkvangr - Grass and Landscape Overhaulesp

 

We use a plugin called "Step Patch - Conflict Resolution.esp"

Our config file is named like this:

DynDOLOD_SSE_TexGen_noalpha_steppatchconflictresolutionesp.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
40 minutes ago, z929669 said:

We use a plugin called "Step Patch - Conflict Resolution.esp"

Our config file is named like this:

DynDOLOD_SSE_TexGen_noalpha_steppatchconflictresolutionesp.txt

so with DynDOLOD_TES5VR_TexGen_Billboards_FolkvangrGrassandLandscapeOverhaulesp.txt all the models show up in preview in texgen now, so presumably they are being generated now - in the TexGen_Output\textures\terrain\lodgen\folkvangr - grass and landscape overhaul.esp folder there are way more files. but they're still not showing up in game. i will try regenerating grass cache i guess, then run dyndolod again

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
1 hour ago, tooandrew said:

cache regeneration did not help, unfortunately

One of the most common reasons grasses are not picked up by DynDOLOD is if they are missing object bounds in the plugin. The grass mod plugin should be loaded and you must recalc bounds I think (if it works like trees). The DynDOLOD documentation has all of the info you need if you search for it. Otherwise, sheson will specify.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
22 hours ago, z929669 said:

One of the most common reasons grasses are not picked up by DynDOLOD is if they are missing object bounds in the plugin. The grass mod plugin should be loaded and you must recalc bounds I think (if it works like trees). The DynDOLOD documentation has all of the info you need if you search for it. Otherwise, sheson will specify.

im stumped. all the grass has object bounds via ck now, texgen has configuration files, all the billboards are showing up in texgen preview and it's still not displaying in game. some kinds of grass goes out as far as the eye can see, others pop up as i approach.  i tried disabling ignorelargebillboards, i tried halving the MinGrassModelHeight and  MinGrassModelVolume

i wanted to add GRAS to basesignatures but dyndolod errors out when i do that.

also at one point it made a dyndolod.esm that had ai-overhaul.esp as a master, so that's weird.

when i recal'd bounds with ck it said some of them did not have normal maps https://pastebin.com/u7CPVTS2 - could this be why?  does anyone have any more ideas or am i just crap out of luck on this one?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
53 minutes ago, tooandrew said:

im stumped. all the grass has object bounds via ck now, texgen has configuration files, all the billboards are showing up in texgen preview and it's still not displaying in game. some kinds of grass goes out as far as the eye can see, others pop up as i approach.  i tried disabling ignorelargebillboards, i tried halving the MinGrassModelHeight and  MinGrassModelVolume

i wanted to add GRAS to basesignatures but dyndolod errors out when i do that.

also at one point it made a dyndolod.esm that had ai-overhaul.esp as a master, so that's weird.

when i recal'd bounds with ck it said some of them did not have normal maps https://pastebin.com/u7CPVTS2 - could this be why?  does anyone have any more ideas or am i just crap out of luck on this one?

Grass does not typically have normals, so that can't be it. Delete all DynDOLOD logs, rerun TexGen on updated mod list and examine/post debug logs for TexGen and DynDOLOD so sheson can diagnose.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

The duplicate posts in the DynDOLOD 3 Alpha thread have already been answered and links to instructions what to check if grass is missing LOD have already been provided.

https://stepmodifications.org/forum/topic/16796-dyndolod-3-alpha-95/?do=findComment&comment=262643
https://stepmodifications.org/forum/topic/16796-dyndolod-3-alpha-95/?do=findComment&comment=262673

If there is feedback or questions regarding those troubleshooting instructions, answer those posts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.