Jump to content
  • 0
TheFerries

Mod Organizer Can't Run any FOMOD installer

Question

So yeah this is quite a problem, so im following the STEP guide for fallout new vegas (Fear and Loathing) and everything was going fine until the point where I have to install Project Nevada

Everytime I tried to run the FOMOD installer, I just could not run it, it always gives the same error after it tries to load the fomod installer

I've attached a pic.
Incase you can't see the pic, the error says "The Type initializer for "SevenZip.SevenZipLibraryManager" Threw an Exception", then it says "installation Failed (errorcode 5)"

And it happens with every FOMOD installer, like the Flashlight mod and User Interface Organizer

At first i tought it was Winrar (cus it said Sevenzip) so i uninstalled and decided to install 7z, but nope, it fixed nothing
Later I decided to install them manually.. and everything was going well, until I reached Fallout Character Overhaul, and that is a whole different beast to treat manually!

So yeah, I Need help here

Any way to fix this?

post-11990-0-11123100-1509260556_thumb.png

Edited by TheFerries

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

In essence the discussion is about doing a repair on the effect .net installs. You may be able to open up program manager and select the effected .net installs and choose repair and see if that helps your issue or you could follow the directions from Microsoft, From an elevated command prompt run the following:

 

In the meantime, you should be able repair your install by running:
"%windir%\Microsoft.NET\Framework\v3.0\Windows Communication Foundation\ServiceModelReg.exe" /r /x
%windir%\Microsoft.NET\Framework\v3.5\WFServicesReg.exe /c

 

Each line is it's own command, Hope that helps
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thanks for the help, sadly its giving me another problem with the 2 commands

On the first command its giving me an error and telling me that: Web.Config. does not exists
and on the second command its telling me that: Machine.Config. does not exist

Since .Net framework 3.0 and 3.5 uses the configs from 2.0
when I see the config folder for 2.0 i have the following files (in the image attached):

As you can see I Have:

Web.config.default
Machine.config.default

But not the ones that the Commands are asking for.
Is there like, Any way to create the Web.Config and Machine.config file?

post-11990-0-60428000-1509476281_thumb.png

Edited by TheFerries

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You should have both machine.config and web.config in %windir%\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\CONFIG. If this is the folder you took the screenshot from, you might try running a repair of the Microsoft .NET Framework 2.0 and 3.5 to see if this fixes the issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

The screenshot shows that folder indeed

I tried of course running the Framework 2.0, 3.0 or 3.5 installer, but since this is Windows 7, it doesnt work cus all those frameworks already comes with windows 7

Also ran the sfc /scannow command, and while it did fix some stuff the machine.config and web.config files are still missing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By irisquexo
      Hi guys I'm new here so hopefully this is the right place to post this.
       
      When I try launching Skyrim SE through Mod Organizer 2 I get the error "REL/Relocation.h(567): failed to open file"
       
      Before this error I was getting the error "REL/Relocation.h(548): failed to open file" but I uninstalled and reinstalled the engine fixes and SKSE libraries. After doing that and relaunching I get the error I mentioned above. Do you guys know what I could have done wrong? I'm really new to messing with mods so it's probably something I did wrong... I've made sure all plugins are enabled and all mods are installed with their masters except for the ones below because I can't find the appropriate mod that goes with it so maybe that could also be the issue. I'm pretty sure I have "Blues Skyrim" but the creator renamed it so that's why MO2 is detecting it as missing. Idk if that's the case with the other ones though.
       
      Missing masters:

      Master                                                                               Required By
       
      Blues Skyrim.esp                                                              Eli_Breezehome [PATCH - DOS (Director's Cut) SE VER1.4] (STD).esp
       
      Skyrim Better Roads - All In One - Merged.esp                Settlements Expanded SE - Skyrim Better Roads Patch.esp, Skyrim Better Roads - All In - One - Merged - PATCHED.esp
       
      Soljund's Sinkhole.esp                                                      Settlements Expanded SE - Soljunds Sinkhole Patch.esp
       
      Tes Arena - Skyrim Frontier Fortress.esp                         Settlements Expanded SE - Legendary Cities Patch - AIO.esp
       
      Whistling Mine.esp                                                           Settlements Expanded SE - Whistling Mine Patch.esp
       
       
       
      also another problem is when I run LOOT it gives me the error 
       
      Loot failed to run
      Errors:
      Cyclic interaction detected: ELE_SSE.esp --[Master]-> SoS_ELE_Patch.esp --[Group]-> Luminosity Lighting Overhaul.esp --[Master]-> SoS_Luminocity_Patch.esp --[Group]-> ELE_SSE.esp
       
       
       
      If anyone knows what I could do to fix this, that would be amazing. Thank you


    • By JackGee
      Hi there peoples,

      First time posting, so if this isn't allowed please just let me know. Looking for a bit of support, as been scratching my head for ages now and getting nowhere.

      I have used MO2 + xEdit in the past and never had any issues with it. However, decided to mod Fallout NV again. When trying to run FNVEdit through MO2, it doesn't seem to complete the action as LOOT tells me after cleaning that it still needs cleaned. I have made sure the installation directory for MO2 isn't in the Fallout folder. It's all on my C drive (SSD). Tried running as admin ect. Clearing read only. Just can't seem to get it working.

      Any advice or help is appreciated.

      Thanks 
    • By Kattmandu
      Since the release of Anniversary Edition, I renamed my Skyrim SE installation folder from 'Skyrim Special Edition' to 'Skyrim Special Edition Classic' before updating the game on Steam.  So now I have both folders in Steam\steamapps\common.
      I have setup MO2 to have two different instances of Skyrim SE (one being Anniversary Edition and the other being just before Anniversary Edition).  I'm using the same Base Folder (F:/Tools/MO2Base/Skyrim) for both instances so I don't have duplicate mods using up disk space.  However, I did create unique subfolders for 'Profiles' and 'Overwrite' (e.g. %BASE_DIR%/AE/profiles and %BASE_DIR%/SE/profiles).
      So, now I have FNIS installed and when I run it through the 'Skyrim Special Edition' instance, it runs as expected.  When I switch to the 'Skyrim Special Edition Classic' instance, FNIS gives me the following warning...
      FNIS Behavior V7.6   11/14/2021 2:35:15 PM
      Generator: F:\Games\Steam\steamapps\common\Skyrim Special Edition Classic\data\tools\GenerateFNIS_for_Users\GenerateFNISforUsers.exe
      Skyrim SE 64bit: ??.??.?? - F:\Games\Steam\steamapps\common\Skyrim Special Edition\ (Steam)
      >>Warning: Expected generator path: F:\Games\Steam\steamapps\common\Skyrim Special Edition\data\tools\GenerateFNIS_for_Users not found<<
      I'm also getting similar pathing error when trying to run DynDOLOD through MO2...
      Error: Can not find DynDOLOD Resources SE core files to create improved LOD.
      Current Data path F:\Games\Steam\steamapps\common\Skyrim Special Edition\Data\
      Is there a way to run these utilities through MO2 with Skyrim SE being in a folder other than 'Skyrim Special Edition'?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.