Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
theblackman

FOV clipping through meshes at edge of screen

Question

In Skyrim, does anyone know what causes my FoV to clip through static meshes at the edge of my monitor screen at certain angles?

 

So if I'm standing flat up against a house and I turn to look right or left, at certain angles I can see what's behind the house at the extreme right or left edge of my screen.

 

Refer attached screenshot.

And one other thing I'm curious about - why do the models on the loading screens suddenly get an injection of colour just before loading is finished?
 

post-4925-0-82624000-1505561263_thumb.jpg

Edited by theblackman

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Well, in all my years with Skyrim, this has been normal. I have always been able to clip the camera through walls, even capable when I played on the xbox 360 back in 2011. As for your second question, I think I know what you mean by this. And I actually have never investigated it as an issue, but being as you are curious, I'll take a stab and chalk it up to the fact that the main menu and all loading screens are frame locked at 32, so I am guessing this might maybe cause a slow down on the rendering, and if you pay attention to when this is very briefly occurring. I am almost positive that the frames shoot up to as high as they are allowed, so this fast instant influx of frames perhaps hurries whats left. Perhaps it's a priority issue with the rendering part, or maybe it's just another mistake by Bethesda with no apparent reason, but none the less causes us to asks questions. Like why/how did they screw up there own configs (the inis) and many many more. That's my two cents.

 

EDIT: just had another thought, might make more sense if answer is yes. Are you using an ENB preset (graphically and color correction wise)? Most people these days do, I however do not anymore, I have way in the past. I haven't touched anything ENB related in a long time, so can't say for sure, but maybe the color correction of the ENB only loads in right at the end of the load? Or I am aware of many mods that make changes regarding colors, that work in conjunction with the ENB, and perhaps it is related to those mods being loaded in late.

Edited by CovertSlinky

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

 Like why/how did they screw up there own configs (the inis) and many many more. 

Don't get me started on their epic fail regarding memory management... :wallbash:

 

EDIT: just had another thought, might make more sense if answer is yes. Are you using an ENB preset (graphically and color correction wise)? Most people these days do, I however do not anymore, I have way in the past. I haven't touched anything ENB related in a long time, so can't say for sure, but maybe the color correction of the ENB only loads in right at the end of the load? Or I am aware of many mods that make changes regarding colors, that work in conjunction with the ENB, and perhaps it is related to those mods being loaded in late.

I'm not using an ENB preset, but I am using ENBoost.  I'll test it on a vanilla setup to see if it still happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.