Jump to content
  • 0
LePresidente

[WIP] How to build ModOrganizer using Modorganizer-Umbrella

Question

Recommended Posts

  • 0

I'm currently build the MSVC2013 branch so i'll update known issues for that when I encounter an error. Using my work pc so I've never built it before.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I'm curious if anyone has tried this process under Linux or another *nix using MinGW (or similar)? Python, CMake, 7zip, ... are all readily available on all common (and pretty much all uncommon) distributions, so only the MSVC bit stands in the way of being cross-compiled.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I'm curious if anyone has tried this process under Linux or another *nix using MinGW (or similar)? Python, CMake, 7zip, ... are all readily available on all common (and pretty much all uncommon) distributions, so only the MSVC bit stands in the way of being cross-compiled.

 

been discussed before I took over. https://github.com/TanninOne/modorganizer-umbrella/issues/16

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Will hopefully be pushing a commit shortly to allow the use of the precompiled Qt install. Should avoid very long build times using umbrella.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok this is a PITA (pain in the ass) can't seem to get past the fact that QT5 in the build doesn't build Qt5WebEngineWidgets so it fails when it gets called in the cmake for mo in the initial build under the umbrella. Might make some changes there, already forked it to my GitHub from Tanninone's  umbrella which is where LePresidente is pointing to. Keep in mind last time I coded it was CoBol and Fortran and that was over 25 years ago and my schooling was over 40 years ago :p Seems to be a good project for my "golden" years. Think I'll do a manual install of qt5.8 and a few edits and see where that takes me. I know the folks over at Chromium made a few changes lately with win 10 and all which is perhaps why this is called out in this program, see ( https://chromium.googlesource.com/chromium/src/+/master/docs/windows_build_instructions.md#Visual-Studio) for details if your interested, so it may take so updates for this. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If it's any consolation I too had those sort of issues with Qt dependencies last time I tried. Could be we're both "old farts"?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I believe so GrantSP :P but what the hell MO2 is like an old ex that keeps yapping in my ear and I just want to do something..... I just about fell over when I seen all the dependencies of MO2 talk about the mother of builds, I started looking for my punch cards :) https://youtu.be/KG2M4ttzBnY

Edited by Helidoc

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok so i stopped pushing commits to tannins Repo, My bad.

 

Currently my Master branch uses the QT Binary install so that should help you out alot. 

Edited by LePresidente

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok so i stopped pushing commits to tannins Repo, My bad.

 

Currently my Master branch uses the QT Binary install so that should help you out alot. 

How are you handling Networkx 1.11 vs 2.0 my system wants to use 2.0 by default?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

How are you handling Networkx 1.11 vs 2.0 my system wants to use 2.0 by default?

 

my Master branch only uses Networkx 2.0 now, Though its for the drawing of the graphs which is not really required for the build process so I might just remove it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ahh ok when I attempted Tannin's branch I had to force install 1.11 or it would error out on the build. The build I'm wanting to work on is to add esl functionality to it so that MO2 can see the New CC addon's etc, something to do in my "golden years"

Edited by Helidoc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By irisquexo
      Hi guys I'm new here so hopefully this is the right place to post this.
       
      When I try launching Skyrim SE through Mod Organizer 2 I get the error "REL/Relocation.h(567): failed to open file"
       
      Before this error I was getting the error "REL/Relocation.h(548): failed to open file" but I uninstalled and reinstalled the engine fixes and SKSE libraries. After doing that and relaunching I get the error I mentioned above. Do you guys know what I could have done wrong? I'm really new to messing with mods so it's probably something I did wrong... I've made sure all plugins are enabled and all mods are installed with their masters except for the ones below because I can't find the appropriate mod that goes with it so maybe that could also be the issue. I'm pretty sure I have "Blues Skyrim" but the creator renamed it so that's why MO2 is detecting it as missing. Idk if that's the case with the other ones though.
       
      Missing masters:

      Master                                                                               Required By
       
      Blues Skyrim.esp                                                              Eli_Breezehome [PATCH - DOS (Director's Cut) SE VER1.4] (STD).esp
       
      Skyrim Better Roads - All In One - Merged.esp                Settlements Expanded SE - Skyrim Better Roads Patch.esp, Skyrim Better Roads - All In - One - Merged - PATCHED.esp
       
      Soljund's Sinkhole.esp                                                      Settlements Expanded SE - Soljunds Sinkhole Patch.esp
       
      Tes Arena - Skyrim Frontier Fortress.esp                         Settlements Expanded SE - Legendary Cities Patch - AIO.esp
       
      Whistling Mine.esp                                                           Settlements Expanded SE - Whistling Mine Patch.esp
       
       
       
      also another problem is when I run LOOT it gives me the error 
       
      Loot failed to run
      Errors:
      Cyclic interaction detected: ELE_SSE.esp --[Master]-> SoS_ELE_Patch.esp --[Group]-> Luminosity Lighting Overhaul.esp --[Master]-> SoS_Luminocity_Patch.esp --[Group]-> ELE_SSE.esp
       
       
       
      If anyone knows what I could do to fix this, that would be amazing. Thank you


    • By JackGee
      Hi there peoples,

      First time posting, so if this isn't allowed please just let me know. Looking for a bit of support, as been scratching my head for ages now and getting nowhere.

      I have used MO2 + xEdit in the past and never had any issues with it. However, decided to mod Fallout NV again. When trying to run FNVEdit through MO2, it doesn't seem to complete the action as LOOT tells me after cleaning that it still needs cleaned. I have made sure the installation directory for MO2 isn't in the Fallout folder. It's all on my C drive (SSD). Tried running as admin ect. Clearing read only. Just can't seem to get it working.

      Any advice or help is appreciated.

      Thanks 
    • By Kattmandu
      Since the release of Anniversary Edition, I renamed my Skyrim SE installation folder from 'Skyrim Special Edition' to 'Skyrim Special Edition Classic' before updating the game on Steam.  So now I have both folders in Steam\steamapps\common.
      I have setup MO2 to have two different instances of Skyrim SE (one being Anniversary Edition and the other being just before Anniversary Edition).  I'm using the same Base Folder (F:/Tools/MO2Base/Skyrim) for both instances so I don't have duplicate mods using up disk space.  However, I did create unique subfolders for 'Profiles' and 'Overwrite' (e.g. %BASE_DIR%/AE/profiles and %BASE_DIR%/SE/profiles).
      So, now I have FNIS installed and when I run it through the 'Skyrim Special Edition' instance, it runs as expected.  When I switch to the 'Skyrim Special Edition Classic' instance, FNIS gives me the following warning...
      FNIS Behavior V7.6   11/14/2021 2:35:15 PM
      Generator: F:\Games\Steam\steamapps\common\Skyrim Special Edition Classic\data\tools\GenerateFNIS_for_Users\GenerateFNISforUsers.exe
      Skyrim SE 64bit: ??.??.?? - F:\Games\Steam\steamapps\common\Skyrim Special Edition\ (Steam)
      >>Warning: Expected generator path: F:\Games\Steam\steamapps\common\Skyrim Special Edition\data\tools\GenerateFNIS_for_Users not found<<
      I'm also getting similar pathing error when trying to run DynDOLOD through MO2...
      Error: Can not find DynDOLOD Resources SE core files to create improved LOD.
      Current Data path F:\Games\Steam\steamapps\common\Skyrim Special Edition\Data\
      Is there a way to run these utilities through MO2 with Skyrim SE being in a folder other than 'Skyrim Special Edition'?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.