Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'tree lod'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News & Announcements
    • Announcements
    • Community Information
  • Supported Games
    • Fallout 3
    • Fallout 4
    • Fallout New Vegas
    • Morrowind
    • No Man's Sky
    • Oblivion
    • Skyrim Legendary Edition (LE)
    • Skyrim Special Edition (SE)
    • Supplemental Guides
    • Unsupported Games
  • Supported Tools
    • BethINI
    • Creation Kit
    • DynDOLOD & xLODGen
    • Mod Organizer
    • Post Processing
    • xEdit
    • Other Utilities
  • Mod Author Topics
    • Skyrim LE Mod Author Topics
    • Skyrim SE Mod Author Topics
  • General Discussion
    • Step Banter Inn
    • INI Tweaking
  • Step Website Support
    • Forum Support
    • Wiki Support

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Discord


Nexus Mods


Website URL


Location


Favorite Mod(s)


Diamond in the Rough


Interests

Found 12 results

  1. Hi, So after changing the tree mod I'm using as well as grass and some terrain textures, I'm going through the STEP LOD generation guide, in the DynDOLOD section there are some recommended rules for LOD generation when using A Clear Map of Skyrim. Specifically is says to set the Tree LOD4 rules to use Billboard4, and also notes that the Aspen trees can drop FPS by 30 if this is not done. It actually says that Aspen trees are ALWAYS set to tree LOD4, so as not to render branches. I am choosing not to use A Clear Map of Skyrim. My question is if the above statement is true for all tree LOD generation, even when not using A Clear Map of Skyrim? Even through these recommendations are inset under the heading specifically for A Clear Map of Skyrim, is this true when not using it? 30fps is an alarming number. Thanks!
  2. Discussion topic: Aspen Realism by z929669 Wiki Link Replaces vanilla aspens. The updated version is significantly better than the original. I know the author quite well.
  3. Discussion topic: Creating Tree LOD Models by The Step Team A discussion topic for suggestions and feedback relating to the guide.
  4. Hello Everyone, I'm currently having an issue where my tree(s) mods wont generate billboards and/or lods. I use a tree mixture of Happy Little Trees (this mod has billboards and thus works) BlubboPines (not too sure if it has billboards and thus lods working) and Jedi Trees (Billboards AND Lod don't work. I have a billboard mod for Jedi Trees but no luck and when generating I create the billboards with TexGen and then run Ultra LOD in DynDOLOD setting LOD8 to Billboard4 in Tree Mesh Rules but alas, no luck. I've generating multiple times with no luck and I'm wondering if I have done something wrong or missed a setp? Any help would be appreciated. Much Thanks Greeny
  5. Hello, I am having issues with tree pop in and not being able to get tree billboards on the screen. I have looked at other threads on this forum, as well as reddit trying to find an answer and nothing has worked thus far. I have followed 3 separate guides, and have used 3 different mod setups trying to get billboards to load and pop-ins to stop. It does not matter what tree setup I use (EVT, S3D Trees, or Happy Little Trees), My game never looks how its supposed to. I have been fiddling with this stuff for over a week now and am just at that point where I am going to give up. What am I using: DynDOLODx64 v2.96 DynDOLOD Resources SE v2.88 xLODGenx64 v4.1.3.1 xLODGen Resource - SSE Terrain Tamriel v1.0 Mod Organizer v2.4.2 SkyrimSE v1.5.97 (old files before anniversary update) SKSE v2.0.20 I am running DynDOLOD after TexGen as the instructions say to do (using 512 texture size), ensuring that I add the TexGen output as a mod and activating it in MO2 before running DynDOLOD. I am running these programs through Mod Organizer after sorting my mods with LOOT, ensuring the output from these 2 programs are on a separate drive from MO, Skyrim and The programs themselves. My SPECS: i7-8700K @ 3.7ghz with turbo mode at 4.7ghz 32gb RAM EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 Gaming, 11GB GDDR5X 1440p G-sync monitor Tree Mods I am currently using (in exact order in my mod list): Happy Little Trees Happy Little Trees - Billboards (Contains all billboards from "Indistinguishable Billboards for Skyrim SE", therefore that mod is not needed). Happy Little Trees Add-On - DynDOLOD 3 (Contains billboards and ultra lod stuff) TREES ADDON SE Aspens Ablaze Bent Pines II Leafeater's 3-in-1 Tree Overhaul (only adds tree locations to the city cells, esp plugin) Alpine Forest of Whiterun Valley (only adds tree locations to the world cells, esp plugin) Reach Tree Replacer SSE Reach Tree Replacer - Billboards Reach Tree Replacer SSE - DynDoLOD Ultra Tree Lod Example of what is happening in my game. These screenshots were taken in the exact same session, I just moved forward a bit: As you can see in the screenshots above, SOME trees are rendering billboards in the distance (Bent Pines II and I think Trees Addon SE), but not from the main tree mod or tree locations added by Alpine Forest of Whiterun Valley. Setting the fTreeLoadDistance in the MCM menu has zero effect in game. Even saving after changing a setting and completely reloading the game has no effect (though the slider is updated in game after reloading in the correct location). I have tried using my setups on fresh new games and there is no difference. MCM menu screenshots: My INI settings were set using the "Ultra" setting using BETHini, and are as follows in both My/Documents files AND my profile ini files through MO2: The latest guide I used was a video guide by WazaLang: I followed his guide step by step during one of my setups and was not able to get my billboards to load like his. I used the exact mods he used, and the exact DynDOLOD settings he used also. Other guides I used were: https://www.nolvus.net/guide/ultra/lodgen https://lexyslotd.com/guide/finishing-line/#dyndolod-dynamic-distant-lod-generation If anyone can assist me I will be greatly appreciative!
  6. Using DynDOLOD 3.00, LOD artifacts are appearing in child spaces using the current (as of 2/15/21) versions of Myrkvior - The Flora of Skyrim - Trees SSE for DynDOLOD 3.xx, TFoS Trees AND PLANTS for Whiterun Town, and TFoS Cherry trees, in combination with JK's Skyrim and Enhanced Solitude/Enhanced Solitude Docks. Of particular note is that some afflicted cherry trees do not appear to be inside the town space. Solitude: 000012d0, 000012d1 Whiterun: 00000d6b Rorikstead: 000012d2 (Might be in the town? Not sure.) Interestingly, around Whiterun I also found cherry trees that did not suffer from this effect, such as 00000d69, 00000d6a, and 00000d6c. They have been added by the TFoS tundra mod instead. The mod author has been notified. Thanks. 🙂
  7. I start modding Skyrim SE again. I dont know what happen but my trees looks like this...I instaled only 2 trees mods, SKyrim 3D Trees and A Fantasy Forest Overhaul. I run Dyndolod but the trees looks the same. Can anyone help me to solve the problem, please. I tried everything i knew, but i didnt make it. P.S. Sorry for my bad english.
  8. Hello everyone! I'm having issues with lines around the edges of a particular tree lod for treepineforest02 (see screen below). Its been a while since I last ran Dyndolod so I might be wrong, but I can't remember adding anything changing the trees since. Any ideas of what could be causing this? Can one edit a tree lod directly somehow to try to fix it? Thanks for any help!
  9. Hello there. Recently I have encountered a wierd thing, wich might not be a bug, but still I'd like to know how to fix it. I'm using 3d trees mode with generated ultra trees LODs, but at some point the game does not spawn LODs way in the distance. It's not a big problem when not looking far away, but the moment I look in the distance from some mountain, I can clearly see that there are no LODs for trees. In the screenshots below you can see how I look at Morthal marsh region and there are no trees at all(1st shot), but if I 'tcl' myself closer, LODs appear(2nd shot), but even past that point you can see how the groung further away is empty. https://imgur.com/a/MaTpSvb So I've been trying to regenerate LODs several times, but the problem still stays. What exactly might be the cause for this? Are those some .ini file settings, or am I missing something in the DynDOLOD settings that I should change?
  10. Hello! I´ve recently started modding so the following questions may come off as "rookie" or "noobie", I´ve no problem with that, I´m here to be rebuked. I started downloading LODs and matching them into my skyrim system. I have dynDOlOD who i think everyone is familiar with. I also have some other LODS such as; https://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/4163 and https://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/9135 My texture mods are https://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/4423 and https://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/2142 When i run these, I was very annoyed with the almost transparent trees in the distance and trees loading like 6 or 7 cells away from me. I downloaded Lods etc. and I ran them through SSELODGEN. This was the result of the output; <Note: TreePineForestSnowL04 [TREE:0005D2D8] LOD4 not found Textures\Terrain\LODGen\Skyrim Flora Overhaul.esp\TreePineForestSnowL04_0005D2D8.dds><Note: TreePineForestSnowL04 [TREE:0005D2D8] LOD8 not found Textures\Terrain\LODGen\Skyrim Flora Overhaul.esp\TreePineForestSnowL04_0005D2D8.dds><Note: TreePineForestSnowL05 [TREE:0005D2D7] LOD4 not found Textures\Terrain\LODGen\Skyrim Flora Overhaul.esp\TreePineForestSnowL05_0005D2D7.dds><Note: TreePineForestSnowL05 [TREE:0005D2D7] LOD8 not found Textures\Terrain\LODGen\Skyrim Flora Overhaul.esp\TreePineForestSnowL05_0005D2D7.dds><Note: TreePineForestSnowL03 [TREE:0005D2D9] LOD4 not found Textures\Terrain\LODGen\Skyrim Flora Overhaul.esp\TreePineForestSnowL03_0005D2D9 and in the end of the output; [Tamriel] Objects LOD generation error: System Error. Code: 2.The system cannot find the file specified These were the settings that i used Atlas size: 4096x4096 Max Texture size: 1024 and in UV range: 10.0 Compression: Diffuse: BC5, Normal:BC5 Spec:BC5 and i checked the Tree lod box. What am I doing wrong? Can someone help and guide me to what I am supposed to do? I would be forever thankful. Cheers
  11. Hi all, I am not sure if this is the best place to ask but I followed a guide on making the environment better looking, everything went fine with TexGen and DynDOLOD except in game the trees change from a basic tree lod to the modded one as I walk up to them which is very jarring .....is that correct ? Here are a few images https://imgur.com/7JXOELU https://imgur.com/WTOnGNz Also found this video on the net which has my exact same issue, except no info on how to fix it Any help would be appreciated
  12. Hello, I'm getting an error when generating dyndolod for the second time while using open cities while dyndolod is configured for 3d tree lods. I am using mod organizer 2 I have papyrus utils installed I am using Dyndolod resources 2.81 and dyndold 2.81 This was the error I got: "Scanning Tamriel *.BTT files in meshes\terrain\Tamriel\trees\ to build a list of trees with LOD [00:00:27.158] Scanning Tamriel *.BTT files in meshes\terrain\Tamriel\trees\ to build a list of trees with LOD[00:00:27.158] 0000AA1D found, but not a TREE. FormID in file was 0200AA1D. Generate tree LOD for this load order." This was my process: Run xLodgen64 for terrain only with an output folder set run texgen - move and enable the output in MO Disable Open Cities run dyndolod configured for 3d tree lod with only generate static lod and create texture atlas selected. I cannot select generate tree lod because I have 3d lods set up. Move and enable this in MO - Hide the esp and esm Enable Open Cities run dyndolod again but only with generate DYNDOLOD and windows selected - it starts and then I get this error "Scanning Tamriel *.BTT files in meshes\terrain\Tamriel\trees\ to build a list of trees with LOD [00:00:27.158] Scanning Tamriel *.BTT files in meshes\terrain\Tamriel\trees\ to build a list of trees with LOD[00:00:27.158] 0000AA1D found, but not a TREE. FormID in file was 0200AA1D. Generate tree LOD for this load order." From what I understand the problem is that because I have dyndolod setup for ultra trees the normal tree lodgen is disabled so dyndolod never makes any .btt files After this failed I disabled ultra trees and ran dyndolod making an output that had only the tree lod with the dyndolod and static lods unchecked. I put this above the ultra trees static lod for open cities run - so that the blank .lst file overwrote the 2d tree lod one and ran dyndolod again for open cities (only dynamic lod) and dyndolod worked without error. However the game crashed upon coc'ing riverwood repeatedly until I disabled the dynamic portion of dyndolod in MO. If my description of that last thing I tried was confusing this was the order: MO mod Order Xlodgen output Flat noise texture Texgen output Dyndolod tree lod only generation [hid esp] - disabled during static lod generation for ultra trees - open cities disabled Dyndolod static lod for Open Cities [Hid esp] - Ultra trees setup - blank .lst overwrites the tree lod run - open cities disabled Dyndolod dynamic lod for Open Cities - Ultra trees setup - open cities enabled It all generated fine this way but as I said it crashed in game. I redid the dyndolod components with open cities and without 3d lods set up and it worked.Ultra trees with dynamic lod works fine without open cities. I can post my full mod list and load order if its helpful, I can also upload the log file and or dyndolod sse ini if it helps. Any suggestions?
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.